Sposób przygotowania

Schłodzone białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo przesiany przez sitko cukier puder. Do ubitych białek wsypujemy również przesiane kakao. Delikatnie mieszamy końcówkami miksera.

Piekarnik nagrzewamy do 100 C i blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Pianę z białek przekładamy do szprycy i formujemy małe beziki .

Suszymy około 1,5 godziny.

Schłodzoną kremówkę ubijamy, a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do kremówki dodajemy czekoladę nie przerywając mieszania.

Schłodzone beziki przekładamy masą z białej czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    fajne takie fikuśne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !