Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone z burakami po szwedzku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki mielonej 250 g
ugotowanego buraka 1/2 szt
jajko 1 szt
śmietany 16% 1 łyżka
ziemniak (ugotowany) 1 szt
cebula 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
ogórek konserwowy 1 szt
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone z burakami po szwedzku

Ziemniak zgniatamy, a buraka ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Mieszamy z mięsem mielonym. Ogórek ucieramy na tarce i dodajemy do masy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego z szynki. Formujemy klopsiki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 29.03.2012 19:25
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak