Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel marchewkowo-cytrynowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z marchewki 500 g
sok z cytryny do smaku
skórka otarta z cytryny do smaku
cukier do smaku
skrobia ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel marchewkowo-cytrynowy

Sok z marchewki wlać do garnka, dodać nieco startej skórki cytrynowej oraz cukier i zagotować.
Doprawić sokiem z cytryny.
W niewielkiej ilości wody rozprowadzić skrobię ziemniaczaną i wlać do soku marchewkowego, stale mieszając, aż kisiel zgęstnieje.
Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 08.02.2013 23:10
ładnie wygląda, ale ja odpadam z degustacji ')
Habibi 30.01.2013 10:40
Ten kisiel powstał z mojej miłości do soku marchewkowego :)))
Beata23 24.11.2012 13:55
super pomysł
dianix 16.04.2012 11:21
zupełnie cos nowego, nawet nie wyobrażam sobie smaku
emeslive 02.04.2012 09:41
Bardzo pomysłowe. Skoro mamy ciasta i sorbety z marchewki to czemu nie kisiel? Brawo!
Habibi 30.03.2012 08:26
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak