Sposób przygotowania

1. Do garnka o grubym dnie wkładamy cienko pokrojoną kapustę. Dodajemy posiekaną cebulę, wino, ocet i wszystkie przyprawy. Szczelnie przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez godzinę mieszając od czasu do czasu. Jeśli podczas gotowania kapusta będzie zbyt sucha możemy dodać kilka łyżek wody.
2. Gdy kapusta będzie już prawie miękka dodajemy gruszki obrane i pokrojone w kostkę oraz dwie - trzy łyżki wody. Mieszamy i gotujemy dalsze 30 minut. Podajemy na zimno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Lubię kapustę czerwoną, ale w takiej wersji jeszcze ni miałam okazji spróbować. Brzmi ciekawie - a wygląda obłędnie- jak zawsze dania w Twoim wykonaniu;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też jeszcze nie spotkałam sie z czerwoną kapustą na słodko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    bardzo ją lubię
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    mniam mniam:)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    jest na pewno bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !