Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier kryształ 10 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 50 dag
śmietana 22% 25 dag
cytryny 1 sztuka
brzoskwinie 6 sztuk
konfitura morelowa 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy

Białka ubij z 1/2 cukru i cukrem waniliowym.Wymieszaj z żółtkami.Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem tortownicy.Piec 25 minut w temp.175 stopni.Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wody.Jogurt połącz ze śmietaną, resztą cukru, 3 łyżkami soku z cytryny oraz żelatyną.Zalej zimne ciasto.Zatudź.Brzoskwinie sparz, zdejmij skórkę.Miąższ pokrój na cząstki, skrop resztą soku z cytryny.Ułóż na kremie.Posmaruj podgrzaną konfiturą.Ochłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak