Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego dodajemy 6 łyżek cukru, rodzynki, łyżeczkę świeżo startego cynamonu i śmietanę, mieszamy, dzielimy na pół. Jedną połówkę ryżu łączymy z jajkiem, przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i układamy na nim truskawki. Jabłka obieramy, wydążamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy, dodając 1 łyżkę cukru, około 20 minut na patelni natłuszczonej niewielką ilością tłuszczu. Następnie dodajemy do nich pokrojone w plasterki banany i smażymy razem jeszcze 3 minuty. Gorącą masę mieszamy z galaretką. Truskawki smarujemy połową pozostałego ryżu i wykładamy na niego masę jabłkowo-bananową. Na całość wykładamy pozostały ryż, posypujemy kokosem, starymi na tarce o drobnych oczkach migdałami i cynamonem. Zapiekamy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda prześlicznie, a na pewno jeszcze lepiej smakuje :) mniam mniam mniam
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    piekne i smaczne na pewno
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    piękne zdjecia jak taki efekt uzuskać ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    dziękuję:))) jeśli chodzi o zdjęcia to dopiero pomalutku uczę się je robić ;) ważny jest dobry aparat, światło i pomysł :)))
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    mniam mniam
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    woow piekne
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Przepiękne zdjęcie, szczegółowy opis i bardzo fajny pomysł na smaczny i pożywny deser :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    mm pyszota:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !