Sposób przygotowania

Dno tortownicy wyłóż biszkoptami.Jajka utrzyj z cukrem.Twaróg zmiel i połącz z masą jajeczną.Żelatynę zalej 1/2 szklanki zimnej wody i odstaw na 5 minut, aby napęczniała.Następnie rozpuść ją w kąpieli wodnej.Ostudź.Dodawaj po łyżce do masy serowej i dokładnie wymieszaj.Na koniec jeszcze zmiksuj.Na biszkopty wyłóż połowę malin, przykryj masą serową.Wstaw do lodówki, aby dobrze stężała.Galaretkę rozpuść w mniejszej ilości wody, niż podano na opakowaniu, i pozostaw, aż zacznie tężeć.Tortownicę wyjmij z lodówki, na masę serową wylej galaretkę.Śmietanę ubij z cukrem pudrem.Wierzch sernika udekoruj rozetkami śmietany oraz świeżymi malinami.Trzymaj w lodówce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !