Sposób przygotowania

1. W garnku rozgrzewamy masło z oliwą. Dodajemy grzyby i cebulę, podsmażamy przez 5 minut. Następnie dodajemy mąkę i smażymy cały czas mieszając, do momentu aż zrobi się ciemna zasmażka. Stopniowo dolewamy 1,2 litra wody (uważając by nie porobiły się grudki) i całość doprowadzamy do wrzenia.
2. Do wrzącego wywaru dodajemy wino, ziemniaki, czosnek i majeranek, gotujemy przez 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe warzywa, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy przez 5 - 8 minut. Przed podaniem zupę posypujemy posiekaną pietruszką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    świetnie wygląda :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Wygląda smakowicie
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetna! takiej jeszcze nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszność
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam takie zupki z dodatkiem wina:) Pycha!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    akurat jest sezon na świeże grzyby więc z przepisu skorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Bardzo pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Z grzybami ziemniaczanej nigdy nie jadłam, ta wygląda apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !