Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo - pieczarkowa z prażonym słonecznikiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł mrożony 1 op
pieczarki 100 g
słonecznik łuskany 5 łyżek
rosół drobiowy 1 1/2 l
śmietana 1/3 szklanki
tłuszcz do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo - pieczarkowa z prażonym słonecznikiem

Rosół zagotowujemy, wrzucamy do niego brokuł, gotujemy do miękkości. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę, smażymy. Słonecznik prażymy na lekko natłuszczonej patelni. Usmażone pieczarki dodajemy do rosołu z ugotowanym brokułem, całość miksujemy blenderem. Śmietanę łączymy z odrobiną gorącej zupy, przyprawiamy i zaciągamy zupę. Gotujemy jeszcze chwilę. Dodajemy słonecznik, mieszamy.
Podajemy z makaronem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 16.05.2012 21:57
Ale fajna zupa! Uwielbiam brokuły!
Hanna5 19.04.2012 11:14
ciekawa zupa
caralajna 05.04.2012 01:51
świetne smaki
stokrotka 29.03.2012 19:17
super
Justyna Jussstiii 29.03.2012 15:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak