Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić w ósemki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, albo w kostkę. Natkę opłukać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć pieczarki. Dodać cebulę, podlać odrobiną wody i dusić ok. 10 minut. Pieczarki oprószyć mąką, podlać ponownie wodą, aby powstał sos. Doprawić do smaku, dodać śmietanę i wymieszać. Ziemniaki obrać, wypłukać, część zmiksować, a część zetrzeć na tarce. Ziemniaki połączyć. Dodać jajka, mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Na patelni mocno rozgrzać olej. Smażyć placki. Podawać z przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    ale pyszne !!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !