Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 40 gram
cukier 3,5 łyżki
mąka tortowa 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 3 1/3 łyżki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1/2 paczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek wielkanocny

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając jajko, sól, cukier waniliowy. Ucierając na gładką masę dodawać mąkę tortową zmieszaną z proszkiem i mąkę ziemniaczaną. Przygotowane ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej masłem. Piec ok 30-40 minut w temp.180 stopni formą ustawioną do góry tak by ciasto nie wyciekło. Udekorować lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 04.04.2012 20:09
napewno smaczny
Wiesława1 04.04.2012 18:57
super
Chojłówna 29.03.2012 14:49
też chcę takiego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak