Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki bez tłuszczu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
mąka 3 szklanka
cukier puder 5 łyżek
śmietana 30% 4 łyżek
rum
cukier wanilinowy
tłuszcz do smażenia 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: faworki bez tłuszczu

Na stolnicę wysypać suche składniki , do tego smietanę ja używam gęstą -nie lejącą to ważne !!! i żółtka , wyrabiamy , gdy już sie nam fajnie połaczy to bijemy ciasto wałkiem aż będzie elastyczne , po czym ładnie wałkujemy i wycinamy prostokąty w każdym robimy nacięcie i przeplatamy ciasto tworząc faworek :)smażymy jak paczki kilka sekund :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 12.10.2012 17:24
Uwielbiam słodkości :) Muszę wypróbować ten przepis! :)
Anna133 30.03.2012 13:22
Tak aż sama byłam w szoku bo zawsze robiłam inaczej , sa takie pełne pęcherzyków powietrza :)
aredzimska 30.03.2012 13:06
czy to się faktycznie zlepi i połączy bez masła czy margaryny??
Anna133 29.03.2012 18:25
Nie ale bez margaryny jak to w kruchym czy drożdżowym bywa :)
1j1o1l1a1 29.03.2012 15:02
myślałam, że bez tłuszczu...do smażenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak