Sposób przygotowania

Fileta kroimy w poprzek i w zdłuż by miec fajne ,długie ,ale ciękie paseczki , marynujemy go w przyprawie do steku 1 h
Małe pieczarki myjemy osuszamy i kroimy na pół, cebulę na ćwiartki by nam sie dobrze nabijało na patyczki i nie spadało przy pieczeniu .i tak jak na zdjęciu układamy najpierw cebula potem pieczarka a w środek wężyk z mięsa na koniec znów pieczarka i cebula .pieczemy w piekarniku ok 15 min ja jak mam miejsce to wkłądam jeszcze pokrojone ziemniaki i potem to razem z nimi podaję :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    Ziemniaki w skórkach czy obrane?Nie trzeba obgotować wcześniej?
  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Ja je obrałam i nie obgotowywałam , spokojnie się upiekły :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Fajny sposób na ten wężyk , bo zawsze się kroi w kostkę , warte wykorzystania [:)]
  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    No moj syn , mi mówi; mamo ale fajne te wężyki, mogę je już zjeść ? ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    zaczyna się sezon grillowania, więc skorzystam z tego przepisu, ale na świeżym powietrzu:) czy piersi nie są suche?
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    NIe , ale to kwetsia tego jak pieczemy , takei szaszłyki to kilka miniut i gotowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !