Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa w groszkowym kolorze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ok 3/4 szklanki
groszek 1/2 puszki
natka pietruszki 1/2 pęczka
por 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa w groszkowym kolorze

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Przelać przez sito. Przepłukać zimną wodą, osączyć. Wystudzić. Groszek osączyć z zalewy. Pora oczyścić, opłukać i drobno pokroić. Natkę pietruszki opłukać, osączyć i posiekać. Przygotowane składniki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez i ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 01.02.2013 08:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak