Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przystawka pieczarki z niespodzinaką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 10 szt
mięso mielone 200 g
papryka mielona 1ł łyżeczka
sól
pieprz
salsa paprykowa 2 łyzeczki
czosnek w oleju z ziołami 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: przystawka pieczarki z niespodzinaką

Pieczarki myjemy i osuszamy recznikiem papierowym , łyżeczką odrywamy ogonki i tzremy je grubych oczkach , kapelusze zostają , do poszatkowanych ogonków dodajemy mięsko , przyprawy i wyrabiamy ok 10 min na koniec salsę paprykową , taką masą nadziewamy pieczarki nie do pełna bo one się skurczą i pieczemy w piekarniku jakieś 15 min :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.04.2012 11:31
super
Justyna Jussstiii 04.04.2012 11:31
super
Anna133 02.04.2012 08:41
Obawiam się że nie , mało które mają głębokie kapelusze , a mrożone to będą gąbczaste , ja zawsze robię z pieczarek :)
ewcia1312 02.04.2012 08:39
A mogą być,zamiast pieczarek inne grzyby,ugotowane,z zamrażalnika?
Anna133 02.04.2012 08:10
Tak jak sie piecze mięso czyli 160 st , bo to się ma upiec a nie spalić :)
lolajna7 01.04.2012 20:37
Aniu w jakiej temperaturze piec?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak