Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony z ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1 sztuka
żółty ser starty 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
ogórek kiszony
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
mleko
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony z ogórkiem

Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć i dodać do mięsa. Wbić jajka. Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Przygotować ogórki. Jeśli są duże pokroić, małe zostawić w całości. Kawałki masy mięsnej rozpłaszczać na dłoni, nakładać przygotowane ogórki i zasypywać serem. Formować podłużne kotleciki i otaczać w tartej bułce. Smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 29.03.2012 15:03
nie robiłam takich :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak