Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PETITS-FOURS

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2/3 szkl
mąka ziemniaczana 2/3 szkl
jajko 7 szt
cukier 20 dag
migdały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: PETITS-FOURS

Żółtka połowę cukru i starte migdały wymieszane z małym dodatkiem mleka ubić na pienistą masę. Domieszać starannie 2 razy przesiana mąkę. Białka ubić z resztą cukru na pianę i domieszać do ciasta ostrożnie od spodu. Ciasto wyłożyć na blachę i upiec. Po upieczeniu zsunąć z blachy i pokroić na małe ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja35 29.03.2012 12:54
dobre ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak