Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbek drobiowych z pieczarkami i groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1,5 kg
pieczarki 500 g
masło klarowane
olej
cebula 3 duże
groszek konserwowy 1 puszka
majeranek 1 łyżka
czosnek 2-3 ząbki
przyprawa do potraw
pieprz
mąka pszenna
skrobia ziemniaczana
bulion 1 litr
lubczyk 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbek drobiowych z pieczarkami i groszkiem

Wątróbki obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na oleju.
Ostudzić i pokroić w plasterki.
Cebulę posiekać lub pokroić w piórka i usmażyć na oleju z dodatkiem masła.
Pokrojoną wątróbkę i usmażoną cebulę wrzucić do rondla.
Dodać zioła i przyprawy - zalać wywarem warzywnym lub lekkim rosołem drobiowym i dusić na niewielkim płomieniu.
W międzyczasie pokroić w plasterki pieczarki i usmażyć je na patelni po cebuli.
Dodać do wątróbki.
Dusić ok.30-40 minut.
Na koniec dodać osączony groszek i całość doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Powstały sos lekko zagęścić zawiesiną z wody i skrobi ziemniaczanej.

Podawać z pieczywem lub dowolną kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 29.05.2012 13:46
Takiego nie robiłam- pycha :)
reniatka 05.05.2012 09:46
super
smakowita 30.03.2012 09:03
fajny przepis
Habibi 29.03.2012 16:01
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak