Sposób przygotowania

Wątróbki obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na oleju.
Ostudzić i pokroić w plasterki.
Cebulę posiekać lub pokroić w piórka i usmażyć na oleju z dodatkiem masła.
Pokrojoną wątróbkę i usmażoną cebulę wrzucić do rondla.
Dodać zioła i przyprawy - zalać wywarem warzywnym lub lekkim rosołem drobiowym i dusić na niewielkim płomieniu.
W międzyczasie pokroić w plasterki pieczarki i usmażyć je na patelni po cebuli.
Dodać do wątróbki.
Dusić ok.30-40 minut.
Na koniec dodać osączony groszek i całość doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Powstały sos lekko zagęścić zawiesiną z wody i skrobi ziemniaczanej.

Podawać z pieczywem lub dowolną kaszą.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Takiego nie robiłam- pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !