Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa mielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
cebula 1/2 sztuki
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
szynka wędzona 3 plastry
ogórek konserwowy 1 duża sztuka
Grill przyprawa ziołowa Prymat wg uznania
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodać przyprawę w płynie, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, musztardę i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Rolada z mięsa mielonego foto
2
Mięso wyłożyć na folię aluminiową, spłaszczyć.
Krok 2 - Rolada z mięsa mielonego foto
3
Na mięsie ułożyć plastry szynki i ogórka przekrojonego wzdłuż na 4 części.
Krok 3 - Rolada z mięsa mielonego foto
4
Zwinąć w roladę, obficie posypać przyprawą ziołową.
Krok 4 - Rolada z mięsa mielonego foto
5
Roladę zawinąć w folię aluminiową, ponakłuwać nożem i umieścić w garnku do gotowania na parze. Gotować ok. 50 minut. Gotową roladę odwinąć z folii i pokroić na porcje.
Krok 5 - Rolada z mięsa mielonego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 24.09.2012 11:08
super
Jolanta_P-S 01.04.2012 10:40
Dzisiaj widziałam u koleżanki, świetny papier do gotowania na parze. Przydałby się bo często takie rzeczy robię.
Weronika_eM 29.03.2012 21:47
bardzo smakowita rolada
ziutula
ziutula 29.03.2012 11:55
lubię do kanapek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak