Sposób przygotowania

Cebulę obrać. Część drobno pokroić i dodać do mięsa, a pozostałą pokroić na kawałki tak by można nadziewać ja na patyczki. Do mięsa wbić jajko dodać 2 łyżki bułki tartej i 3 łyżki wody. Doprawić do smaku i zarobić masę. Masa musi być zwięzła. Jeśli jest zbyt miękka dodać bułkę. Pieczarki opłukać, osączyć i przekroić na połowy jeśli są duże. Z mięsnej masy forować niezbyt duże kulki i nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z cebulą i pieczarkami. Na dużej patelni rozgrzać olej układać szaszłyki i smażyć kilkakrotnie obracając.

Komentarze

  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    naprawdę szybkie ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !