Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porzeczkówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1,5 kg
cukier 1 szkl
spirytus 1 szkl
miód wielokwiatowy 1 łyżka
wódka 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: porzeczkówka

Dojrzałe porzeczki umyć, obrać z szypułek. Wsypać do słoja i wymieszać z cukrem. Odstawić na około 2-4 tygodnie, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie przecedzić sok i dodać do niego miód, spirytus i wódkę. Odstawić na miesiąc.
Smaczności :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.11.2012 20:34
ekstra
caralajna 25.08.2012 20:50
super
eeee 27.04.2012 17:28
niezly deserek w tym roku zrobie dzieki
Marta1986 26.04.2012 10:34
niam
cooleczka 03.04.2012 22:13
nie wiedziałam, że z porzeczki można zrobić nalewkę, a brzmi smacznie :)
luki1984 30.03.2012 23:54
i fajne zdjęcie :)
luki1984 30.03.2012 23:53
takie desery to ja lubię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak