Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rossoto z kalafiorem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
kalafior 1/4 szt
pieczarki 5 szt
por 1/2 szt
papryka czerwona 1/3 szt
pomidory z puszki 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki
bulion 1,5 szklanki
kukurydza 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rossoto z kalafiorem i pieczarkami

Na patelni na masełku podsmażamy pokrojonego pora .Dodajemy pokrojone pieczarki .Mieszamy .Dodajemy pokrojona czerwoną paprykę .Smażymy .Dodajemy ryż .Chwilę smazymy .Podlewamy bulionem -dusimy . Kalafior gotujemy na parze .Kroimy w małe kawałki .Gdy ryz jest już gotowy doprawiamy go papryką słodka solą pieprzem i dodajemy 2 łyżki pomidorów z puszki .Mieszamy dusimy .Pod koniec dodajemy ugotowany kalafior i odsączona kukurydzę mieszamy . Doprawiamy do smaku i dodajemy posiekana natkę pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 06.06.2012 09:34
super
ronald88 06.04.2012 14:39
super
iwa643 29.03.2012 07:49
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak