Sposób przygotowania

Szparagi obrać /za pomocą obieraczki/,główkę pozostawić nienaruszoną,obciąć zdrewniałą część/najlepiej złamać warzywo w miejscu, gdzie jest najbardziej kruche i pozostawić miękką część/ Umyte warzywa lekko posolić i ugotować na parze ,tak aby były miękkie,ale jędrne/ok. 15 -18 min w zależności od grubości warzywa/,zanurzyć w bardzo zimnej wodzie i osuszyć. Plastry szynki posmarować musztardą i ułożyć po kawałku sera,papryki pokrojonej w paski,po jednej sztuce szparagi i zrolować.Zwiniętą szynkę związać szczypiorkiem i ułożyć na półmisku.Podawać schłodzone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne te Twoje roladki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !