Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynkowe roladki szparagowo-paprykowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi świeże 5 szt
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
szczypiorek kilka gałązek
papryka żółta 1/2 szt
ser masdamer 100 (w kawałku)
szynka parmeńska 5 plastrów
papryka czerwona 1/2 (pieczona)

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkowe roladki szparagowo-paprykowe

Szparagi obrać /za pomocą obieraczki/,główkę pozostawić nienaruszoną,obciąć zdrewniałą część/najlepiej złamać warzywo w miejscu, gdzie jest najbardziej kruche i pozostawić miękką część/ Umyte warzywa lekko posolić i ugotować na parze ,tak aby były miękkie,ale jędrne/ok. 15 -18 min w zależności od grubości warzywa/,zanurzyć w bardzo zimnej wodzie i osuszyć. Plastry szynki posmarować musztardą i ułożyć po kawałku sera,papryki pokrojonej w paski,po jednej sztuce szparagi i zrolować.Zwiniętą szynkę związać szczypiorkiem i ułożyć na półmisku.Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 03.06.2012 21:51
pyszne te Twoje roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak