Sposób przygotowania

W garnuszku podgrzewamy na małym ogniu śmietanę i masło. Nie doprowadzamy do wrzenia ! Dodajemy kaszę manną i cały czas mieszamy. Odstawiamy z gazu i dodajmy wiórki kokosowe i cukier puder przesiany przez sitko. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia i formujemy kulki jednakowej wielkości. Układamy je na folii spożywczej i wstawiamy do lodówki. Moje stały całą noc. Następnego dnia czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kulki nabijamy na wykałaczki i zanurzamy w czekoladzie. Układamy na folię i na 15 minut wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    kokosowo to coś dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    niedługo dodam jeszcze jeden kokosowy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja też jestem kokosowym amatorem i uwielbiam wszystko co ma w sobie kokos, bardzo fajne i pewnie smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !