Sposób przygotowania

Krewetki umyć i włożyć do rondla, dodać olej sezamowy oraz przyprawy i wszystko zalać zimną wodą.
Garnek nakryć i zagotować płyn na dużym ogniu - dalej gotować na minimalnym płomieniu, żeby wywam nie wrzał zbyt mocno.
Po godzinie gotowania wywar doprawić skórką otartą z całej limonki i sokiem wyciśniętym z całego owocu.
Można lekko doprawić cukrem.
Wywar gotować jeszcze kilka minut, po czym odcedzić - krewetki przestudzić, obrać i włożyć do bulionu. Marchewki pokroić i również dołożyć do zupy.
Całość ew.doprawić do smaku.
Podawać z makaronem ryżowym, sojowym lub pszennym.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gosposia

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !