Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kalmary

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalamary krążki 300 g
mąka do obtoczenia
oliwa do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kalmary

Krążki rozmrażamy (jeśli są mrożone), obtaczamy w mące i smażymy na głębokiej oliwie do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu wyjmujemy na serwetkę lub ręcznik papierowy do odsączenia. Solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.04.2012 18:25
Kalmary dość drogie ale warte swojej ceny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak