Sposób przygotowania

Pomidory kroimy na połówki wyciskamy sok,lekko solimy i przewracamy stroną przekrojoną do dołu aby wyciekł nadmiar soku.Rozgrzewamy połowę masła i obsmażamy pomidory ok 2 min z każdej strony.Następnie podsmażone pomidory układamy w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym .Czosnek i natkę pietruszki siekamy mieszamy z bułką tartą i posypujemy pomidory.na każdej połówce układamy kawałek masła i pieczemy w gorącym piekarniku ok 15 minut.Wątróbki myjemy przecinamy na pół i szybko podsmażamy na reszcie masła i doprawiamy je solą i pieprzem.Pomidory wyciągamy z piekarnika i na każdym układamy połówkę wątrobki i posypujemy natką pietruszki i zaraz podajemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !