Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory pieczone z wątróbką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 szt
wątróbka drobiowa 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
masło 7 dkgRozgrzewamy połowę ma
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory pieczone z wątróbką

Pomidory kroimy na połówki wyciskamy sok,lekko solimy i przewracamy stroną przekrojoną do dołu aby wyciekł nadmiar soku.Rozgrzewamy połowę masła i obsmażamy pomidory ok 2 min z każdej strony.Następnie podsmażone pomidory układamy w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym .Czosnek i natkę pietruszki siekamy mieszamy z bułką tartą i posypujemy pomidory.na każdej połówce układamy kawałek masła i pieczemy w gorącym piekarniku ok 15 minut.Wątróbki myjemy przecinamy na pół i szybko podsmażamy na reszcie masła i doprawiamy je solą i pieprzem.Pomidory wyciągamy z piekarnika i na każdym układamy połówkę wątrobki i posypujemy natką pietruszki i zaraz podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 01.05.2012 23:03
pycha
Kikiriki 14.04.2012 19:40
wow :)
Dorian 11.04.2012 08:46
super
Wafelek2601 29.03.2012 09:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak