Sposób przygotowania

Drożdże zalewamy 1/4 szklanki letniej wody i rozpuszczamy,najlepiej je wcześniej rozkruszyć.,następnie dodajemy dwie łyżki mąki i mieszamy,przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.Resztę mąki łączymy z rozczynem szczyptą soli,dolewamy 1/4 szklanki wody i wyrabiamy ciasto i znów odstawiamy do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Cebulę i czosnek obieramy,cebulę kroimy w paski a czosnek drobno siekamy i szklimy na oliwie.Pomidory bez skórki kroimy i razem z sosem dodajemy do cebuli i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i kminkiem.Dusimy całość aż odparuje cały płyn.Ciast wałkujemy,wylepiamy nim natluszczoną blachę i na cieście rozkładamy masę cebulową i skrapiamy ją resztą oliwą.Pieczemy 25 min w 220 stopniach.Na koniec możemy posypać pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fiu fiu :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !