Sposób przygotowania

Do dużej miski wsypać większość mąki, dodać cukier i szczyptę soli, dolać olej i piwo.
Zarobić ciasto łyżką, aż składniki się połączą.
Podczas zarabiania dodać tyle mąki, aby ciasto dało się rozwałkować, ale pozostało dość miękkie.
Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto, wycinać szerokie paseczki, każdy naciąć w środku i przeciągnać przez powstały otworej jeden z końców.
Gotowe chruściki układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec w temp.180*C przez 12-15 minut, aż będą rumiane.
Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Ładnie się prezentują.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    muszą byc pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajne takie chruściki :)
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    dzisiaj robię
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    na piwie jeszcze nie robiłam ,muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dzis nawet miałem w planach
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    polecam spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !