Sposób przygotowania

Skórki pomarańczowe dokładnie umyte i sparzone moczyć przez 2 doby w zimnej wodzie, często ją zmieniając. Skórki osączyć na sicie, zalać wodą i gotować, aż będą prawie miękkie. Cukier zalać 1 szklanką wody, gotować do zgęstnienia. Do ulepu włożyć skórki i gotować na wolnym ogniu, aż staną się szkliste. Wyjąc z syropu, posypać cukrem kryształem, obsuszyć w letnim piekarniku. Przechowywać w twistach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ja takie skóki dodaję często do ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zawsze szukałam przepisu żeby samemu zrobić skórkę pomarańczową,wymaga trochę pracy,ale ma się skórkę własnej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam taką skórkę pomarańczową do ciasta i deserów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajny dodatek do deserów
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    świetna do ciast:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super sprawa, uwielbiam taką w ciastach
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajny dodatek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniały dodatek
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    chyba spróbuję, ciekawa jestem ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna do ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    robię podobnie-jest pyszna do serników i deserów
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno już nie robiłam czas to nadrobić:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobra do keksu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny dodatek do ciast
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny dodatek do ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    muszę zapamiętać, przyda się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    przyznaje, że zawsze korzystałam z gotowej - kupnej
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna do ciast !
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przydatny, fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    meg1984

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszne do ciast
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    trochę pracochłonna ale za to jaka smaczna do ciast :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo dobra do ciast
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Też tak robię :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !