Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na mniejsze kawałki (3 części) i warzywa blanszować. Marchewkę i ziemniaki ugotować na półtwardo a następnie pokroić w plastry. Białą część pora posiekać i sparzyć wrzątkiem, ser żółty zetrzeć na tarce. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć połowę ziemniaków, marchewkę, połowę kiełbasy, brokuł, fasolkę, drugą część kiełbasy i przykryć ziemniakami. W międzywarstwy pokłaść pokrojony na małe kawałki serek z ziołami. Na wierzch wyłożyć żółty ser, a z jajka, jogurtu, startego czosnku, soi i pieprzu zrobić sos i wylać go na samą górę. Naczynie przykryć i zapiekać w 180oC przez około 20 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !