Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w mandarynkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg.
sól i pieprz
olej
woda 1 szkl.
likier pomarańczowy 1 kieliszek
miód prawdziwy 2 łyżki
sok z cytryny
cynamon Prymat
mandarynki 6 szt.
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: schab w mandarynkach

mięso umyć osuszyć natrzeć solą i pieprzem i smażyć na oleju z każdej strony na rumiano,podlać wodą i przełożyć mięso razem z wywarem do naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika na ok.2godz.w temp.160st.stale podlewając wytworzonym sosem lub wodą i upiec,wyjąć mięso zawinąć w folię aluminiową,sos przecedzić dodać likier,miód,sok z cytryny,cynamon,obrane i podzielone na cząstki mandarynki całość wymieszać i zagotować na małym ogniu chwilę pogotować od zagotowania się ok.10min.przyprawić do smaku i polać mięso po wierzchu posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 10.10.2013 10:04
pyszny schabik :-)
Wacław 02.05.2013 20:37
odważne połączenie smaków !
Ewa111 30.03.2012 12:36
odważne połączenie mięsa z słodkimi dodatkami
Seba 29.03.2012 08:48
super
Angelika10 29.03.2012 00:37
Musi smakować wyśmienicie
IKrakowianka 28.03.2012 21:11
oryginalne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak