Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka wędzona z żurawiną i figami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 1 kg.
olej
czosnek 2 ząbki
rodzynki garść
figi świeże kilka
wino czerwone wytrawne 1 szkl.
sól i pieprz
sok z cytryny
śmietana kwaśna 3/4 szkl.
masło
żurawina
bulion warzywny 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: szynka wędzona z żurawiną i figami

szynkę obsmażyć z każdej strony na oleju z masłem,dodać obrany czosnek,rodzynki,pokrojone na ćwiartki figi,liść laurowy,ziele angielskie podlać bulionem przykryć i dusić,wyjąć mięso dodać do powstałego sosu żurawinę,wino,sól i pieprz do smaku oraz sok z cytryny wymieszać na koniec zabielić śmietaną,do gorącego sosu włożyć szynkę podgrzać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.03.2012 09:31
super
Angelika10 28.03.2012 23:46
Śuper

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak