Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina faszerowana po husarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg.
cebula
ocet 10 % 1/2 szkl.
woda 1 szkl.
sól
olej
włoszczyzna 1/3 pęczka
Farsz:
cebula
bułka tarta pikantna 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól i pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina faszerowana po husarsku

cebulę obrać i posiekać a następnie włożyć do naczynia dodać wodę,ocet,pokruszony liść laurowy ziele angielskie wszystko wymieszać i zagotować przestudzić i zalać umyte mięso odstawić na 2 dni w chłodne miejsce najlepiej do lodówki,po tym czasie wyjąć z zalewy osączyć oprószyć solą i zrumienić na oleju,przełożyć do garnka podlać małą ilością wody dodać cebulę z zalewy oraz pokrojoną i umytą włoszczyznę,przykryć i dusić co jakiś czas obracać mięso,w międzyczasie przygotować farsz cebulę obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać bułkę tartą,masło,sól,pieprz i wymieszać,pieczeń wyjąć i ponacinać dość głęboko ok.4cm.a następnie w każde nacięcie wkładać farsz mocno docisnąć włożyć do naczynia do zapiekania lub brytfanny i zrumienić mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.03.2012 10:45
smaczna
Motorek 30.03.2012 09:26
extra
Wafelek2601 29.03.2012 09:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak