Sposób przygotowania

Wiśnie wrzucić do rondla razem z sokiem z drylowania, zagotować pod przykryciem i gotować 20 minut, aż wiśnie się rozgotują.
Następnie wsypać cukier żelujący, dodać ekstrakt waniliowy, czekoladę połamaną na kostki, wymieszać i gotować 5 minut na małym ogniu - stale mieszając, aż czekolada się roztopi. Dodać kakao i dokładnie zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Zagotować ponownie i napełnić gotowym dżemem niewielkie słoiczki, po sam brzeg, po czym zakręcić wygotowanymi pokrywkami i postawić dnem do góry.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    Jak czekodżem tylko że domowy, pewnie i dlatego lepszy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawe połączenie smaków :-) jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Sądzę, że wiśnie i czekolada to dość klasyczne połączenie...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale pyszności słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    wiśnie i czekolada... mmm pyszności..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dla dzieci super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !