Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SUFLET CZEKOLADOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
śmietanka 500 ml
żółtko jajek 5

Przepis i sposób przygotowania na: SUFLET CZEKOLADOWY

Do rondelka włożyć połamaną czekoladę i roztopić na wolnym ogniu. Mieszając trzepaczką połączyć ze śmietanką.
Dodać żółtka i masę roztrzepać. Rozłożyć do 4 foremek o średnicy 12 cm i ustawić je na blasze do pieczenia.
Do blachy wlać tyle gorącej wody, aby sięgała do 1/4 wysokości foremek. Nagrzać piekarnik do temp. 100 stopni C. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak