Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk wigilijny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
ocet 2 łyżki
cukier 1 łyżka
sól 3 szczypty
ziele angielskie 4-5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5-6 sztuk
czosnek 3 ząbki
majeranek dużo
pieprz do smaku
oregano do smaku
papryczka chilli 1 sztuka
woda 1 szklanka
barszcz czerwony 2 sztuki (torebki)
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk wigilijny

Buraki gotujemy, trzemy na tarce o grubych oczkach i przekładamy do miski. Zalewamy wodą, odajemy ocet oraz przyprawy, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki lub w chlodne miejsce. Następnego dnia zalewamy wodą, dodajemy cebulę i gotujemy około godzinę. Do ugotowanego barszczu dosypujemy torebki Barszczu Ekspresowego i mieszamy. Podajemy np. z uszkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mz00ms 28.03.2012 12:25
ciekawy
anja3107 28.03.2012 11:13
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak