Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowy keks z warzywami i kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 500 g
mleko 1 szklanka
sól 1 szczypta
drożdże 40 g
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Farsz:
kiełbasa 0,5 kg
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
kapusta pekińska kilka liści
mini kosteczka czosnek 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
Koperek suszony Prymat trochę
ser żółty kilka plasterków
grzyby suszone 3 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy keks z warzywami i kiełbasą

Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku a następnie przelewamy do misji i dodajemy resztę składników na ciasto. Dokładnie mieszamy i przykrywamy ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia. Składniki na farsz myjemy, kroimy i w naczyniu mieszamy z przyprawami. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy chwilę na stolnicy podsypując mąką. Prostokątną formę smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem. Robimy podłużny dołek, wykładamy tam farsz i dokładnie sklejamy ciasto u góry. przykrywamy plasterkami sera i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.11.2012 09:03
Ciekawy pomysł. Fajny pomysł na "resztki z lodówki".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak