Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
oliwa
mini kosteczka czosnek 1 sztuka
Przyprawa do mięs Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i nakłuwamy na spodzie kilka dziurek szpikulcem. Do miseczki wsypujemy przyprawę do mięs oraz rozkruszamy Mini Kosteczkę – Czosnek. Mięso spryskujemy oliwą z oliwek a następnie nacieramy przyprawami wcześniej rozcierając je w dłoniach. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia lub żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.04.2014 22:31
smakowita ta szyneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak