Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
pieczarki 30 dag
cebula biała 1 szt
przyprawy do smaku
śmietana 12% 1 łyżka
przyprawa kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z sosem pieczarkowym

Mięso mielimy z namoczoną bułką, doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące.Pieczarki kroimy w plasterki a cebule w kostkę.Do gotującej wody z zielem angielskim, liściem laurowym i przyprawą Kucharek wrzucamy podsmażone pulpety i dodajemy pieczarki.Potem dodajemy zeszkloną cebulkę. Całość dusimy 20 minut.Na koniec dodajemy łyżkę śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 10.05.2012 14:01
zaraz idę robić
Emiliozo 19.04.2012 07:43
idealne danie obiadowe
marzenciak1985 16.04.2012 18:39
mniam
ronald88 28.03.2012 18:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak