Sposób przygotowania

Ugotowane buraczki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Doprawić do smaku octem,solą i pieprzem. Podgrzać śmietanę/nie gotować/ i połączyć z rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatyną. Śmietanę połączyć z buraczkami i dokładnie wymieszać. Przygotować małe miseczk/większe niż jajo/,wysmarować masłem. Miseczki wypełnić do połowy buraczkami, włożyć jajko i uzupełnić ponownie masą buraczkową. Gotowe galaretki wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Podawać z dodatkiem pieczywa i wędliny.Galaretki nie należy przechowywać zbyt długo ,ponieważ jajko zmienia swój naturalny kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    podoba mi się :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    efekt super...smak, mam nadzieje też :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Efekt świetny smak myślę, ze też :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    oryginalny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    oryginalny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    zolzica

    o jakie to ładne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    to takie pawie oczko, ale smaku jestem ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !