Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flapjack

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 250 gram
masło 175 gram
cukier brązowy 100 gram
miód 3 lyzki
orzeszki pini 3 lyzki
pestki dyni 2 lyzki
suszona morela 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Flapjack

Kroki postępowania

1
Uproz na patelce orzeszki pini oraz pestki dyni.
Rozpusc w malym garnku maslo, cukier oraz miod.
Krok 1 - Flapjack foto
2
do miski wrzuc płatki owsiane oraz drobno pokrojone suszone morele. Wlej wystudzona miksture z masla, dodaj uprazone pestki dyni oraz orzeszki pini i dobrze wymieszaj. Tak sporzadzona mase wlej do lekko wysmarowanej plytkiej brytfanny i piecz przez ok.30in w piekarniku rozgrzanym do 160C. Nastepnie odstaw do wystygniecia.
Krok 2 - Flapjack foto
3
Podawaj z rozpuszczona mleczna czekolada.
Krok 3 - Flapjack foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 16.05.2012 11:46
Nazwa kojarzy mi się z bajką dla dzieci. Ciekawy i pyszny deser.
Andysz 22.04.2012 19:25
super;)
Misiabe 28.03.2012 15:35
fajny pomysł!
elaa 28.03.2012 13:17
lubię flapjacki
suzana 28.03.2012 12:03
rewelacyjne
Anna146 28.03.2012 07:50
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak