Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki i zalać wrzącą wodą.
Dodać obrane ząbki czosnku i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Odcedzić i odparować przez chwilę, stawiając na średnim ogniu.
Do ziemniaków dodać smalec i sól.
Ubijać, aż powstanie gładkie puree.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Muszę wypróbować te ziemniaczki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !