Sposób przygotowania

W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną kapustę kiszoną i mieszając smaż przez chwilę. Następnie wlej dwie szklanki bulionu i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka.

W drugim garnku roztop masło, dodaj drobno pokrojoną cebulę i mieszając smaż, aż będzie zeszklona. Dodaj przyprawy: kmin rzymski, kminek, oregano i słodką paprykę w proszku, zamieszaj. Dodaj pokrojony boczek i smaż przez chwilę. Następnie wrzuć do garnka pokrojoną marchewkę i duś na małym ogniu 2-3 minuty. Dodaj pokrojone ziemniaki, sól, zamieszaj i całość duś na małym ogniu kolejne 5 minut. Następnie wlej 4 szklanki bulionu, dopraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodaj miód i gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Pięć minut przed końcem gotowania dodaj pokrojoną świeżą paprykę czerwoną.

Ugotowaną kapustę kiszoną przełóż do garnka z warzywami, wlej pozostały bulion, ewentualnie jeszcze raz dopraw do smaku i całość gotuj jeszcze około 5 minut.

Na talerzu posyp zupę posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyborny kapuśniaczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    o tak, mi też na pewno by posmakował :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wspaniały kolorowy kapusniaczek mniamuśny bardzo:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    fajny, taki kolorowy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda naprawdę świetnie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zgadzam się wygląda świetnie tak że od razu ma się ochotę zjeść
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z papryką nie robiłam ale taki fajny akcent kolorowy
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda wspaniale, pyszna zupa w sam raz na zimową porę
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pysznie dobrane składniki kapuśniaczku
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    aromatyczna zupka
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i bardzo apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki,pychaaaaaaaaaa !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pozwoliłam sobie skorzystać z Twojego przepisu i muszę powiedzieć, że zupa wyszła pyszna!! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chyba sobie taki kapuśniaczek ugotuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam, zupa jest bardzo smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !