Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę, seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub słupki. Zalać wodą, wrzucić liść laurowy, całą cebulkę, ziele angielskie, pieprz czarny w ziarenkach i liść pora. Zagotować. Wrzucić opłukane skrzydełka, zagotować, zszumować. Wsypać Ziarenka smaku i gotować ok.25 minut. Wyjąć liść pora i cebulę. Dodać kilkakrotnie wypłukaną w zimnej wodzie soczewicę i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ok.15 minut. Wlać przecier pomidorowy, rozkruszyć mini kosteczkę oregano i gotować ok.5 minut. Wyjąć skrzydełka. W szklance rozmieszać jogurt naturalny, stopniowo dolewać trochę zupy i mieszać. Tak zahartowany jogurt wlać do zupy mieszając i porządnie zagrzać, ale nie gotować. Zupę posypać natką pietruszki lub inną zieleninką. Zupa jest lekka, ale sycąca i smaczna.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też lubię zupki z soczewicą!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Musze wypróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    fajna zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    ciekawa zupka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna zupka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !