Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszelki makaronowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego z szynki 250 g
pieczarki 200 g
cebula 1/5 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
pieprz młotkowany do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
makaron muszelki 250 g
olej roślinny do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszelki makaronowe

Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie około 15 minut, odcedzamy i układamy w naczyniu, w którym będziemy go podawać. Pieczarki i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą, czosnkiem granulowanym i dosłownie odrobiną pieprzu ziołowego, bo pod koniec smażenia dodajemy pieprz młotkowany. W trakcie smażenia dodajemy też mięso. Całość dokładnie mieszamy i napełniamy naszym farszem muszelki makaronowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 28.03.2012 09:36
dziękuję
agunesu 27.03.2012 21:12
bardzo ladnie podane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak