Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-piernikowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier do smaku
skórka z cytryny
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-piernikowy

Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne - nie obierać!
Zalać dwoma litrami wody, dodać przyprawę piernikową i skórkę okrojoną z cytryny.
Zagotować, po czym posłodzić do smaku.
Gotować na małym płomieniu, pod przykryciem, przez 25-30 minut.
Odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.01.2014 21:03
bardzo podoba mi się pomysł z przyprawa do piernika, chętnie wypróbuję
Habibi 28.03.2012 12:51
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak